Anul trecut, la 19 octombrie, scriam în „Ziarul de duminică” despre Peter Selg pe urmele lui Rudolf Steiner. Iată că peste o săptămână Peter Selg va conferenţia la Bucureşti pe temele cunoscute. Să recapitulăm câteva informaţii.
Peter Selg, născut în 1963, la Stuttgart, a studiat medicina la Witten-Herdecke, Zurich şi Berlin. Până în anul 2000 a lucrat ca medic-şef al departamentului de psihiatrie juvenilă la spitalul Herdecke din Germania şi în prezent este directorul Institutului pentru Cercetari Fundamentale în Antroposofie ,, Ita Wegman" din Arleshiem, Elveţia şi profesor de medicina la Universitatea Alanus de Arte şi Stiinţe Sociale (Germania). Institutul se ocupă de antroposofie. Antroposofia, se ştie, este o concepţie despre om şi lume fundamentată de Rudolf Steiner, care îşi propune să ofere cunoştinţe despre lumea spirituală obţinute prin cercetare spiritual-ştiinţifică.
Dr. Selg a publicat numeroase volume despre opera lui Rudolf Steiner, dar şi lucrări orginale. Mai multe dintre acestea sunt oferite cititorilor români de editurile Univers Enciclopedic Gold şi Triade. Le reamintim:
„Nenaşterea. Preexistenţa omului şi drumul naşterii”. Traducere de Ligia Sălăgeanu. (Pe copertă, titlul spune „preexistenţa omenească”!).Viaţa de dinainte de naştere a unui individ guvernează întregul proces de întrupare. Ea îşi pune amprenta asupra vieţii noastre, dar noi nu conştientizăm acest lucru, fiind prea preocupaţi de imortalitate sau de viaţa de după moarte, şi astfel uităm realitatea stării noastre de „nenaştere”. Nenaşterea cuprinde perioada dintre concepere şi naştere, dar şi întreaga existenţă şi biografie a unui „eu” în lungul său drum de la lumea spirituală spre Pământ. Nenaşterea - cealaltă faţă a eternităţii - ne arată că naşterea este un mister la fel de mare precum moartea. Starea de nenaştere reprezintă misterul misiunii omului p