„Bun de Tipar” - Gala Industriei de Carte din România a ajuns la a doua ediţie. Organizată de Federaţia Editorilor din România şi Headsome Communication, gala îşi propune să marcheze reuşitele anuale ale industriei editoriale autohtone, scopul evenimentului fiind acela de a „atrage atenţia publicului asupra celor mai bune produse editoriale româneşti, în contextul în care se vorbeşte tot mai mult de o criză a lecturii, a cărţii sau a literaturii de calitate”.
Juriul Galei Industriei de Carte din România, format din Simona Kessler – agent literar, Ion Bogdan Lefter – poet, critic şi istoric literar, eseist, Laura Grünberg – scriitoare, sociologă, autoare de cărţi pentru copii, Radu Dimitriu – directorul editurii CH Beck, Cristian Teodorescu – scriitor, jurnalist, Nicu Ilfoveanu – artist vizual, Cristina Bazavan – jurnalist şi unul dintre cei mai importanţi bloggeri autohtoni, Sabina Ştirb – Head of CSR & Public Sector Division at GMP Public Relations, coordonatoarea campaniei de promovare a proiectului „Căutătorii de poveşti” şi Daniel Nazare – directorul Bibliotecii Judeţene Braşov, a selectat finaliştii celei de a doua ediţii.
Timişoara este reprezentată şi anul acesta la Gala „Bun de Tipar”. La categoria „Cea mai bună carte a anului”, subcategoria „non-ficţiune”, printre cele nouă nominalizări se află şi volumul „Cronica sentimentală” de Adriana Cârcu, apărut la Editura Brumar. Adriana Cârcu s-a născut în 1954, la Timişoara. Este licenţiată a Facultăţii de Filologie din Timişoara (secţia engleză). În anul 1988 a părăsit România, stabilindu-se în Germania. În prezent este redactor-şef la revista americană „No Strings Attached E-News” şi predă cursuri de Creative Writing la Universitatea Populară din Heidelberg. Din 2006, publică cu regularitate în revista Orizont.
Printre volumele nominalizate la categoria „Cea mai bună traducere” se număr