Bucureştiul şi regiunea sa de influenţă au nevoie de aproape 13 miliarde de euro, bani care ar trebui alocaţi pentru proiecte de dezvoltare, a susţinut vineri primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, la prezentarea raportului "Starea Bucureştiului".
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a spus că cei 13 miliarde de euro pot fi atraşi din fonduri europene, "dacă ştii să-i aduci, dacă nu te laşi păgubaş".
"Suntem hotărâţi să mergem şi să obţinem aceste fonduri. Toate demersurile ultimelor luni au fost cu explicaţii, cu prezenţe în comisiile europene la întâlnirile acestea şi am constatat - şi cu surprindere şi cu amărăciune - că, până acum, capitalele ţărilor europene nu prea au fost băgate în seamă, dar că există un reviriment în gândirea celor de la Bruxelles", a afirmat Oprescu.
În acest sens, edilul-şef a menţionat că intenţionează, printre altele, construirea unei săli polivalente cu 2.500 de locuri, a unei săli de concerte la standarde europene, a unui stadion de atletism în parcul "Lia Manoliu" şi a unui bazin olimpic de înot.
El a mai subliniat că doreşte să uşureze viaţa oamenilor care sunt plini de mobilitate, lucru care presupune metrou, transport în comun, să ajungi la Dunăre cu un mijloc de transport care să nu meargă cu 12 km pe oră etc.
Cât priveşte finanţarea proiectelor aflate în derulare anul acesta, Sorin Oprescu a spus că sunt bani pentru finalizarea pasajului Mihai Bravu-Văcăreşti, pentru coparticiparea la pasajul de la Olteniţei, pentru intrarea Autostrăzii A1 în Bucureşti iar anul viitor, pentru pasajul subteran de la Casa Presei Libere.
Citeşte şi Oprescu vrea să delege serviciile RADET şi să reorganizeze regia. Ce planuri are legate de RATB