Ultimul prim-secretar al judeţului Mehedinţi a fost Constantin Dinu. E adevărat că în octombrie 1989 a fost schimbat din ordinul lui Ceauşescu şi înlocuit din funcţie cu inginerul Constantin Buşoi, însă acesta a fost prim-secretar al judeţului doar o lună de zile până la căderea comunismului.
Despre Constantin Dinu se pot spune multe lucruri, dar este fără doar şi poate omul politic care a marcat viaţa municipiului Drobeta-Turnu Severin şi înainte de 1989 când timp de cinci ani a condus judeţul Mehedinţi ca prim secretar, dar şi după Revoluţie când a reuşit performanţa să ocupe funcţia de primar al Severinului timp de trei mandate. Cu siguranţă, dacă la mijloc nu ar fi fost vârsta sa înaintată, dar şi o atitudine oarecum refractară la ceea ce înseamnă modernitate, Constantin Dinu ar fi câştigat şi cel de-al patrulea mandat.
De loc din Buzău, Constantin Dinu a ajuns în oraşul de la Dunăre în septembrie 1984. Lăsa în urmă funcţia de primar al municipiului Râmnicu Sărat, dar venea cu o uriaşă experienţă în administraţia locală. Şi de-a lungul anilor cât a fost la cârma oraşului s-a văzut.
“A venit în Drobeta Turnu Severin cu două valize de haine de la Râmnicu Sărat, unde fusese primar. A fost atras, fascinat pur şi simplu de Drobeta Turnu Severin”
îşi aminteşte fostul jurnalist de la “Viitorul”, Gabriel Niculescu. A fost însă dezamăgit de faptul că oraşul era în paragină şi şi-a promis ca în scurt timp să schimbe faţa oraşului.
De numele său sunt legate multe obiective de pe raza oraşului Turnu Severin. Au fost amenajate toate intrările în oraş, a fost lărgit bulevardul Tudor Vladimirescu şi multe alte artere de circuaţie importante. De asemenea au fost construite 7500 de apartamente. Tot pe vremea sa au fost plantaţi mulţi pomi în Turnu Severin pentru că Dinu era un mare iubitor de flori şi plante decorative. “Constantin Dinu a însemnat o