Concertul de la Iaşi va avea loc pe 27 aprilie, la Curtea Berarilor. Cei care vor să se bucure de atmosfera făcută de cei 12 suflători nu vor plăti bilet, însă trebuie să facă consumaţie de 50 lei.
Fanfara „Ciocărlia” din satul Zece Prăjini va porni curând într-un turneu naţional, primul eveniment de amploare ce are loc după recitalul susţinut în decembrie, la Oslo. Legendara fanfară ieşeană a fost invitată atunci să concerteze în cadrul ceremoniei de decernare a Premiului Nobel pentru Pace. De altfel, e şi primul turneu pe care fanfara îl desfăşoară în ţară, după ce timp de 16 ani a concertat pe marile scene ale lumii, devenind un adevărat fenomen internaţional.
Concertul de la Iaşi va avea loc pe 27 aprilie, la Curtea Berarilor. Cei care vor să se bucure de atmosfera făcută de Fanfara „Ciocărlia” nu vor plăti bilet, însă trebuie să facă consumaţie de 50 lei. „Ciocărlia” este considerată cea mai rapidă fanfară din lume.
Cei 12 talentaţi suflători care alcătuiesc fanfara au fost descoperiţi în 1996 de inginerul de sunet Henry Ernst din Berlin. De atunci, ei concertează cu precădere în străinătate, emanând o energie şi o ingeniozitate ce le-a adus fani din toate colţurile lumii: de la Melbourne, la Memphis sau de la Tokyo, la Toulouse. Orchestra de alămuri din satul Zece Prăjini, comuna Dagâţa, a început să concerteze în Europa din anul 1997, ritmurile sale cucerind deopotrivă fanii muzicii punk, jazz sau funk. Până şi în rândul iubitorilor de muzică clasică şi-au găsit fani cei 12 suflători, fiind invitaţi să evolueze în numeroase săli de operă de prestigiu şi în filarmonici. După ce s-a făcut iubită pe continentul european, Fanfara „Ciocărlia” a continuat să cucerească publicul din SUA, Japonia sau Australia.
De-a lungul timpului, fanfara şi-a câştigat, totodată, aprecierea criticilor şi a mass-mediei. „Ciocărlia” are apariţii în m