Leurda şi urzicuţele de primăvară, vedetele de pe piaţa bistriţeană din acest sezon. O plăsuţa de urzicuţe, sau una de leurdă, fragede şi proaspete costă doar un leu. O Legătură de lobodă costă tot un leu şi aduce consumatorului un plus de vitamina C.
Leurda şi urzicile sunt vedetele sezonului de primăvară. Cele două plante pot fi combinate, pentru a face o tocăniţă de sezon cu mult gust. Amândouă planele sunt foarte hrănitoare şi pline de vitamine. Loboda este şi ea frumoasa sezonului, acrişoară şi gustoasă, face deliciul unei salate frumos ornate. Dacă o adaugam la tocăniţe şi sosuri loboda dă o culoare roşiatică dar şi un gust acrişor, fiind o plantă care conţine vitamina C.
O manuţă bună de urzicuţe sau una de leurdă puse într-o punguţă costă un leu, legătura de lobodă tot un leu costă. Pentru a face o tocănită de sezon pentru toată familia trebuie să tineţi cont de câţi membrii sunt în famile, asftfel dacă sunteţi partu veţi cumpăra 4 porţii de verdeaţă, pentu a prepara mâncarea. Pe principiul acesta am am făcut eu piaţa şi a ieşit suficientă tocaiţă. Nu uitaţi de smântână sau de unt, care dau un plus de gustm foloşiţi ori zmântână ori unt şi nu amândouă.
Leurda şi urzicuţele de primăvară, vedetele de pe piaţa bistriţeană din acest sezon. O plăsuţa de urzicuţe, sau una de leurdă, fragede şi proaspete costă doar un leu. O Legătură de lobodă costă tot un leu şi aduce consumatorului un plus de vitamina C.
Leurda şi urzicile sunt vedetele sezonului de primăvară. Cele două plante pot fi combinate, pentru a face o tocăniţă de sezon cu mult gust. Amândouă planele sunt foarte hrănitoare şi pline de vitamine. Loboda este şi ea frumoasa sezonului, acrişoară şi gustoasă, face deliciul unei salate frumos ornate. Dacă o adaugam la tocăniţe şi sosuri loboda dă o culoare roşiatică dar şi un gust acrişor, fiind o plantă