Mai mulţi locatari ai blocului 23A de pe Calea Bucureşti ne-au sesizat că, în spatele blocului lor, există o porţiune de drum foarte circulată şi distrusă aproape în totalitate. Ei se plâng de faptul că nu s-au mai făcut reparaţii în zonă de foarte mult timp şi că, pe lângă gropile care distrug maşinile, există un soi de mlaştină inestetică şi insalubră care s-a format din cauza ploilor şi a... ignoranţei.
„Este ca o insulă aici“
Aleile respective dintre bulevardul Carol I şi strada Nicolae Bălcescu nu au nume. Dar ar putea fi foarte bine botezate „aleile gropilor“. Şoferii folosesc aceste alei pentru a ocoli semafoarele de la Universitate şi pentru a ajunge mai repede la Piaţa Centrală. Pentru că sunt foarte circulate, de-a lungul timpului asfaltul a început să se distrugă şi să lase în interiorul lui gropi pe care nici n-ai cum să le ocoleşti.
Oamenii spun că n-au stat degeaba şi că au încercat să ajungă la autorităţi. „De fiecare dată am încercat să facem câte o intervenţie. Şeful de scară a făcut de mai multe ori. Când e iarnă şi îngheţ, patinăm“, povestesc locatarii. Aceştia spun că a fost adusă, mai demult, o maşină de pietriş, şi că acum aproximativ şase ani, una dintre alei a fost asfaltată. Cea de-a doua, însă, este nebăgată în seamă de mult. „Este ca o insulă aici. Lumea foloseşte aceste locuri ca pe o stradă, o alternativă de ocolire“, mărturisesc cei afectaţi zi de zi de craterele din asfalt.
Cireşul de lângă mlaştină
Pe lângă gropile prin care trec maşinile şi care acum, după ploaie, lasă în urma lor haine stropite cu noroaie de tot felul, există şi un soi de mlaştină, mai mică, în care s-au „dezvoltat“ verdeaţă, crengi, gunoaie şi cărămizi. Un cireş a găsit, totuşi, puterea să înflorească imediat lângă locul cu pricina, iar maşinile stau parcate pe malul raiului pestilenţial, cu roţile în apă sau pe dâmburile din jurul mar