Ceaiul provenit din planta Camellia sinensis a fost consumat de secole pentru proprietatile sale hidratante si, potrivit unui nou studiu care investigheaza efectul potential de hidratare al diferitelor bauturi asupra organismului in functie de valoarea tensiunii superficiale, coordonat de prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi, ceaiul, cald sau rece, are o contributie importanta la hidratarea corecta a organismului.
"Dupa rezultatele studiului de anul trecut privind consumul de ceai la romani, am dorit, in mod firesc, sa aprofundez cercetarea asupra beneficiilor acestuia, in special in ceea ce priveste efectul de hidratare asupra organismului. Pornind de la o serie de observatii preliminarii, am initiat un studiu care a urmarit determinarea efectului potential de hidratare a diferitelor tipuri de lichide: apa, ceai, infuzii de plante si fructe. Rezultatele sugereaza faptul ca ceaiul, o bautura complexa, recunoscuta pentru beneficiile sale asupra sanatatii precum scaderea riscului cardio-vascular, imbunatatirea capacitatii de concentrare, revitalizare, ca si pentru gustul placut, joaca un rol important si in hidratarea corecta a organismului. Fie ca este vorba despre ceaiul cald pe care il preparam acasa sau la birou, fie ca optam pentru variante tip ice tea, ceaiul contribuie la o buna hidratare a organismului, pe parcursul numeroaselor activitati pe care le desfasuram in fiecare zi. Hidratarea corecta inseamna sanatate durabila" a subliniat, joi, prof. Mencinicopschi, intr-o conferinta de presa.
Studiul a masurat tensiunea superficiala a diferite bauturi consumate in mod obisnuit, ca parte a unei alimentatii echilibrate: apa, ceai cald si rece, infuzii de plante si fructe.
Integral pe agerpres.ro
Foto: fittothefinish.com Tag-uri: ceai, sanatate, hidratare
Ceaiul provenit din planta Camellia sinensis a fost consumat de secole pen