Postul Paştelui este cel mai lung din cursul anului, cu o durată de 7 săptămâni. Timp de 49 de zile alimentele principale sunt legumele şi fructele. În lipsa proteinelor, a grăsimilor bune şi a calciului, corpul poate da semne de slăbiciune. Din această cauză trebuie să fim foarte atenţi ce, cum şi cât mâncăm în tot acest timp. Organismul are nevoie de alimente diverse, bogate în vitamine, minerale şi fibre alimentare, necesare în perioada de trecere de la iarnă la primăvară. Pentru că pe toată perioada postului sunt interzise carnea, ouăle şi lactatele, care constituie hrana de bază în cea mai mare parte a anului, credincioşii trebuie să consume alimente bogate în proteine, carbohidraţi, vitamine şi minerale. Dincolo de sensul spiritual, postul are implicaţii semnificative asupra organismului. Acestea pot fi benefice, doar dacă vă alimentaţi corect. Alimentaţia sănătoasă din timpul postului, aduce beneficii atât la menţinerea sănătăţii, cât şi la prevenirea îmbolnăvirilor. După Paşte revenirea la alimentele de bază trebuie să se facă treptat, în cantităţi mici, începând cu lapte, iaurt, ouă, branză, ulterior produse din carne, fierte sau la grătar.
Postul Paştelui este cel mai lung din cursul anului, cu o durată de 7 săptămâni. Timp de 49 de zile alimentele principale sunt legumele şi fructele. În lipsa proteinelor, a grăsimilor bune şi a calciului, corpul poate da semne de slăbiciune. Din această cauză trebuie să fim foarte atenţi ce, cum şi cât mâncăm în tot acest timp. Organismul are nevoie de alimente diverse, bogate în vitamine, minerale şi fibre alimentare, necesare în perioada de trecere de la iarnă la primăvară. Pentru că pe toată perioada postului sunt interzise carnea, ouăle şi lactatele, care constituie hrana de bază în cea mai mare parte a anului, credincioşii trebuie să consume alimente bogate în proteine, carbohidraţi, vitamine şi minerale. Dinco