Un pahar de Aligote – home made – alb şi sec de la Gramma, din 2011, la 16 lei, ne-a făcut poftă de un carpaccio de somon afumat chiar de cârciumar, cu cuburi de sfeclă roşie, brânză Gorgonzola şi muguri de pin.
Un antreu frumos şi corect, la 21 de lei. O şarlotă de piept de raţă afumat, cu o cremă de Brie, Gorgonzola şi alte brânzeturi cu mucegai albastru, la acelaşi preţ, merita chiar mai mult! Iar supa-cremă de legume, cu carne de midii, servită cu crutoane mărunţele, era cât p-aci să spunem că, de fapt, am dat peste o Vichychoisse. La 17 lei cam pe acolo, ca gust!
Un muşchiuleţ de miel cu rozmarin, mai întâi „închis” pe grătar şi apoi încolăcit şi dat la cuptor zece minute, cu garnitură de cartofi la cuptor cu smântână şi nucşoară, la 49 de lei, ne-a arătat că, uneori modestia nu e bună! Încă flămânzi am atacat şi o pulpă de raţă Moullard, crescută în Bulgaria, tot la cuptor – evident- cu sos de hrean îndulcit cu smântână şi o garnitură de rizzotto negru, cu smântână şi parmezan a fost o continuare logică a selectului prânz.
O fiolă de roşu sec, de la Red Artizan, o Fetească neagră de la Domeniile Săhăteni, la 72 de lei, a stins sosul de hrean şi a aprins alte chestii... Iar tarta de mere cu scorţişoară şi îngheţată de nuci, la 12 lei a pus capacul unei mese aristocratice. Merci, Museum!
Cu burta goală la „muzeu”
Într-o casă boierească, veche, din Cotroceni, pe lângă Biserica Elefterie, funcţionează unul din cele mai elegante restaurante bucureştene. Picturile maeştrilor din Şcoala Olandeză, de pe pereţi, îţi dezvăluie, uşor voalat, identitatea localului: Museum. Deşi ni s-a sugerat că nu e un local sofisticat, alegerile noastre din meniu s-au dovedit a fi mâncăruri aristrocrate, pentru oameni cu gusturi rafinate. Corina Chiriac şi Robert Turcescu sunt clienţi frecvenţi ai localului. Museum e, mai degrabă, un parc de distracţ