Acesta se prezintă de mai bine de un an la şedinţele forului municipal pentru a convinge primăria că legea trebuie aplicată pentru toată lumea.
Radu Miclăuş locuieşte într-o locuinţă din fondul locativ de stat pentru care a depus cerere de cumpărare de mai bine de şase ani. El a reclamat că primăria vinde locuinţe cu preţuri modice, în timp ce lui i s-a refuzat cererea sau a fost „ameninţat" cu preţul de piaţă.
Acesta fost scos din primărie cu poliţia locală, nu a fost primit în audienţe de foştii primari şi viceprimari, dar nici de actualii manageri ai oraşului, pentru că a pus întrebarea greşită: de ce primăria vinde doar unora locuinţele, în temeiul Decretului-lege nr. 61/1990 şi al Legii nr. 112/1995, iar altora le refuză cererile, doar în ultimul an de când bate coridoarele primăriei clujene.
Miclăuş s-a plans fostului Consiliul Local (CL) în ianuarie 2012 că a depus o cerere pe Legea nr. 61 şi că situaţia nu a fost rezolvată. El a menţionat că nu a fost primit în audienţe de primar şi a fost trimit la şeful de la Patrimoniu, Iulia Ardeuş. Miclăuş a declarat că nu găsit înţelegere şi nici nu a fost îndrumat asupra paşilor legali.
În schimb, i s-a promis că va fi invitat la o şedinţă a comisiei de vânzare a locuinţelor. Clujeanul a argumentat că vrea să meargă pe calea legală şi că nu vrea să piardă ani buni cu procesele, cum au făcut alţi cetăţeni, pentru a-şi putea cumpăra locuinţa. La ultima şedinţă a CL, Miclăuş a atras din nou atenţia asupra practicii primăriei de a vinde locuinţe doar celor care au sentinţe judecătoreşti prin care primăria a fost obligată să le vândă locuinţele. Într-adevăr, pe ordinea de zi a şedinţei din 9 aprilie consilierii au aprobat vânzarea a două locuinţe, una în Piaţa Unirii şi alta pe str. Haţeg, la preţul de 5.457 lei, respectiv la 7.201 lei, unor clujeni care au câştigat acest drept în baza unor sentinţ