E weekend şi vremea este, în sfârşit, frumoasă, aşa că nu avem de ce să petrecem mult timp în bucătărie. Reţetele de post, pe lângă detoxifierea organismului şi apropierea de divinitate, ne oferă şi timp pentru a aprecia darurile naturii, aşa că recomandăm o salată simplă, dar gustoasă, de cartofi, gătită în stilul inconfundabil al lui Jamie Oliver.
Ingrediente (pentru patru persoane)
- un kilogram de cartofi noi
- o linguriţă de muştar Dijon
- două linguri de oţet din vin alb
- şase linguri de ulei de măsline
- trei cepe de apă tăiate mărunt
- pătrunjel proaspăt, tăiat
Mod de preparare
Cartofii se fierb întregi la foc mic, în apă sărată. Când au fiert, se scurg de apă şi se lasă un pic la răcit.
Se amestecă muştarul cu oţetul şi se adaugă uleiul de măsline, câte puţin. Când totul s-a omogenizat se adaugă în sos şi ceapa tăiată fin şi pătrunjelul. Se sărează şi se piperează. Cartofii fierţi se taie pe jumătate şi se acoperă cu sosul.
Poftă bună!
Toate reţetele de postReţetă pentru Postul Paştelui: cartofi copţi, cu salvie şi portocale
Cartofii copţi se numără printre mâncărurile care pot fi preparate în Postul Paştelui. Reţeta recomandată de cunoscutul bucătar britanic Jamie Oliver este foarte simplă şi gustoasă, portocalele şi salvia oferind un plus de savoare unui preparat simplu cu cartofi.
Reţetă pentru Postul Paştelui: vinete la cuptor cu năut
Pe cât de sănătoase, pe atât de gustoase. Legumele fierte reprezintă un preparat ideal în perioada Postului Paştelui, iar combinaţia cu menta îi dă acestei reţete o aromă puternică. Noi vă recomandăm un preparat libanez cu vinete propus de „Vegetarian Times“.
Reţetă pentru Postul Paştelui: supă cu soia verde şi acrită cu oţet
Printre reţetele pentru Postul Paştelui se numără şi o supă inspirată din buc