Cluburile de top din Spania şi Germania domină Europa prin jocul lor spectaculos şi cei mai buni indici financiari. Tragerea la sorţi le-a rezervat două războaie în drumul spre Wembley.
Ruud van Nistelrooy a împerecheat ieri cele patru bile din urna de la Nyon în aşa fel încît Spania şi Germania să ducă două războaie în drum spre Wembley. Fosta glorie olandeză a amînat un posibil El Clasico pentru finala din 25 mai atacată din cele patru puncte cardinale, fotbalistice şi financiare.
Barca nu a bătut-o în şase ciocniri pe Bayern decît în 2009, cînd a cîştigat penultima oară Liga. A fost atunci un 4-0 în "sferturi" între cluburile de pe locul 2 şi 4 în topul cifrelor de afaceri din sezonul trecut şi care vin imediat după Man. United completînd podiumul banilor încasaţi din Ligă în ultimii 10 ani.
Real se revede cu Dortmund în semifinale după 15 ani, sperînd să repete rezultatele (2-0 şi 0-0) şi traseul de la al şaptelea triumf în Champions. Deşi în grupele acestei ediţii n-a scos decît un egal la Madrid (2-2), "galacticii" au cea mai mare cifră de afaceri din stagiunea trecută şi cel mai bun profit în 2010-'11, capitole la care nici nu se poate compara cu Borussia, fruntaşă doar la media de spectatori acasă.
Nu întîmplător Liga e o afacere în doi. Spania şi Germania, regele fotbalului contra cancelarului finanţelor continentale, au cei mai buni indici economici şi aduc exponentele celui mai frumos joc.
Coincidenţă sau destin?
Dacă Real o scoate pe Dortmund, Mourinho va juca finala pe Wembley, în Londra. Oraşul unde ar putea reveni la vară, preluînd-o din nou pe Chelsea. În 2010, antrenorului portughez i s-a întîmplat la fel. A cîştigat trofeul cu Inter, în duelul cu Bayern de la Madrid, unde s-a mutat pentru a sta pe banca lui Real! O simplă coincidenţă sau destinul lui Mourinho va fi să triumfe iarăşi în Ligă, poate chiar tot împotr