Este destul de greu să faci dulciuri gustoase în post – deoarece nu ai voie să foloseşti nici ouă, nici lapte – dar nu este imposibil. Vă prezentăm mai jos o reţetă interesantă, în care ingredientele principale sunt mierea şi nuca de cocos.
Pentru blat, avem nevoie de 350 gr zahăr, 8 linguri miere, 250 ml apă, 175 ml ulei, două lingurițe amoniac stins în oțet,700 gr făină, 1 fiolă esență de vanilie, un praf de sare. Pentru glazură, folosim 300 gr zahăr, 300 ml apă, 5-6 linguri cacao, 250 gr margarină Unirea, o fiolă esență de rom, 300 gr nucă de cocos.
Într-un vas se amestecă bine toate ingredientele pentru blat şi obținem un aluat moale. Se toarnă aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt, după care se introduce în cuptor la foc mediu pentru 30- 35 de minute. Când este gata, blatul se lasă să se răcească în tavă.
Pentru glazură, se pun pe foc într-o crăticioară apa, zahărul, cacaua și margarina. Acestea se lasă să fiarbă până compoziţia devine un sirop mai gros. Se lasă puțin să se răcească, apoi se adaugă esența de rom.
Blatul se taie cubulețe potrivite și se trece fiecare bucată prin glazura de cacao, apoi se tăvălesc prin nucă de cocos.
Este destul de greu să faci dulciuri gustoase în post – deoarece nu ai voie să foloseşti nici ouă, nici lapte – dar nu este imposibil. Vă prezentăm mai jos o reţetă interesantă, în care ingredientele principale sunt mierea şi nuca de cocos.
Pentru blat, avem nevoie de 350 gr zahăr, 8 linguri miere, 250 ml apă, 175 ml ulei, două lingurițe amoniac stins în oțet,700 gr făină, 1 fiolă esență de vanilie, un praf de sare. Pentru glazură, folosim 300 gr zahăr, 300 ml apă, 5-6 linguri cacao, 250 gr margarină Unirea, o fiolă esență de rom, 300 gr nucă de cocos.
Într-un vas se amestecă bine toate ingredientele pentru blat şi obținem un aluat moale. Se toarnă aluatul în tava tapetată cu hârtie d