După ce mai multe pancarte au apărut în parcul IOR aucm dou, locuitorii din sectorul 3, s-au decis să protesteze pentru ca parcul să nu fie transformat într-un şantier, unde să fie ridicate clădiri sau o zonă comercială. Reprezentanţii asociaţiei spontane „Prietenii parcului IOR” au protestat prin plantarea unui pomişor pe zona retrocedată de parc.
Cea mai mare parte a oamenilor care au participat la protestul organizat astăzi în parcul IOR, se declară nemulţumiţi de faptul că cele 12 hectare retrocedate de Adriean Videanu, în anul 2005, ar putea găzdui mai multe clădiri destinate birourilor sau zonelor comerciale.
„Prietenii parcului IOR”, o asociaţie care s-a format spontan şi care luptă pentru păstrarea spaţiului verde din parc, crede că lupta pentru parcul IOR trebuie să continue prin cât mai multe semnături obţinute de la cei care simt la fel.
„Noi ne dorim un singur lucru, ca Primăria Generală să ia legătura cu femeia care a primit terenul şi să încerce să îi facă o ofertă, să îi ofere un alt teren în schimbul celui din IOR” , a povestit Marius Matei, membru al asociaţiei spontane.
La ora 12.00, în faţa bisericii de lemn din parc, s-au adunat peste 100 de persoane nemulţumite de retrocedarea făcută în anul 2005. Aceştia au semnat pe tabelul pe care îl ţinea un protestatar, sperând că în acest fel, cel mai important parc al sectorului 3 să rămână zonă verde.
După ce mulţimea s-a mobilizat, a plecat împreună cu coordonatorul "Prietenii parcului IOR" , Răzvan Vastea, pentru a protesta într-un mod mai puţin obişnuit, plantând un pomişor.
„Este vorba despre un protest simbolic, care să demonstreze că vrem ca acest spaţiu să rămână verde”, a decarat, pentru Adevărul, Răzvan Vastea.
Consilier PNL, Sector 3: „Zarurile au fost aruncate, încercăm să le întoarcem“
La protest a luat parte şi Bogdan Brătianu, unul dintr