În procesul continuu de consultare cu beneficiarii proiectelor finanţate prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), a avut loc, marţi, o întâlnire tehnică de lucru la sediul AMPOSDRU, la care au participat reprezentanţi ai patronatelor, sindicatelor, organizaţiilor neguvernamentale şi întreprinderilor mici şi mijlocii. Cu această ocazie s-a discutat situaţia actuală a POSDRU, noile lansări de cereri de propuneri de proiecte şi dificultăţile întâmpinate de beneficiari în implementarea proiectelor.
"Deoarece printre problemele ridicate de beneficiari se numără şi cele legate de accesul la finanţare, Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice face următoarele precizări: prin Legea bugetului de stat pe anul 2012 (Lg. nr. 293/2011), au fost aprobate Ministerului Muncii credite bugetare în valoare de 373, 8 milioane lei la titlul 56 "Proiecte cu finanţare din fonduri externe nerambursabile (FEN) post aderare", din care 237,3 milioane lei pentru AMPOSDRU. Având în vedere necesitatea asigurării implementării proiectelor finanţate din fonduri externe nerambursabile post aderare şi pentru respectarea ţintelor de absorbţie, pe parcursul anului 2012, au fost identificate, în cadrul bugetului de stat al MMFPSPV, fonduri pentru majorarea creditelor bugetare alocate AMPOSDRU. Astfel, bugetul a fost majorat cu 730,1 milioane lei, rezultând un buget total la finele anului de 967,4 milioane lei", se arată într-un comunicat al Ministerului Muncii, remis Curierului Naţional.
Ministerul spune că pentru anul 2013, prin Legea bugetară anuală nr. 5/2013, au fost aprobate Ministerului Muncii pentru finanţarea proiectelor FSE, credite bugetare în sumă de 325,6 milioane lei, din care 259,7 milioane lei pentru AMPOSDRU. În plus, prin mecanismul top-up au fost primite sume în valoare de 165,8 milioane lei. Aceste sume