Facebook Home a ajuns pe telefoanele utilizatorilor. Utilizatorii din SUA dornici de experienţa Facebook completă pot deja să-şi cumpere HTC First, primul telefon cu Facebook Home preinstalat. Ceilalţi se pot mulţumi cu aplicaţia din Google Play Store. Cum este însă să ai Facebook Home?
Facebook Home nu este, deocamdată, în Google Play Store decât în anumite ţări. Totuşi, aplicaţia poate fi instalată prin metoda side loading, dat fiind că Android e o platformă mai deschisă decât altele. Astfel am instalat Facebook Home pe un Samsung Galaxy S3 cu un procesor cu patru nuclee, 1GB de memorie RAM şi un spaţiu de stocare de 16GB, iar ecranul este HD de 4,8 inci.
Contează aceste dotări, deoarece Facebook Home va rula doar pe anumite dispozitive (asta oficial). Neoficial, va rula pe mai multe dispozitive, chiar şi pe tablete.
Bun venit în lumea Facebook
Facebook Home presupune că peste tot pe ecranul principal ai fluxul din Facebook. Compania îi spune CoverFeed şi eşti inundat de toate actualizările prietenilor şi paginilor pe care le apreciezi. Asta nu e în totalitate adevărat, deoarece vei primi doar acele actualizări pe care alţii le găsesc utile - prin like-uri şi comentarii. Astfel, eu am circa 280 de prieteni şi am reuşit prin câteva derulări să ajung la final. Există un final, spre deosebire de News Feed-ul normal. Probabil că Facebook îl va face nesfârşit cu următoarele actualizări.
Pot să like ceva doar prin două atingeri, pot sa comentez mult mai uşor şi pot să văd mai repede pozele noi sau cele de copertă. Cam la asta se reduce toată interacţiunea în Facebook Home. Se simte ca un produs încă beta, ştii că ai aşteptări prea mari când îl deschizi prima dată, dar tot te surprinde prin faptul că îţi oferă prea puţin.
Dacă vrei să vezi profilul unui prieten, trebuie să intri în aplicaţia de Facebook. Facebook Home te va duce automat