Un studiu condus de Lee Smith, directorul suplimentelor de nutriţie Forza, arată că 48 la sută dintre cei intervievaţi consumă cele mai multe gustări duminică seara, între orele şapte şi zece.
Luni este ziua săptămânii în care oamenii au tendinţa să consume alimente bogate în grăsime şi zahăr. Potrivit celor 750 de persoane chestionate, mâncatul în exces are loc în timpul sau după cină, informează DailyMail.co.uk.
Experţii în dietă susţin că un factor cheie care duce la mâncatul în exces este schimbarea bruscă a stării de spirit.
65 la sută dintre cei intervievaţi au spus că au şanse mult mai mari să mănânce o cutie cu bomboane la o singură masă atunci când au avut o zi dificilă la locul de muncă.
Săritul peste micul dejun este un factor care creează aceste obiceiuri nesănătoase. 41 la sută nu servesc micul dejun cel puţin de trei ori pe săptămână., iar aproape o treime admite că mănâncă pe timpul nopţii.
46 la sută dintre respondent mănâncă la birou, dintre care jumătate afirmă că acest lucru îi încurajează să mănânce şi mai mult.
Lee Smith declară: “Este foarte util pentru fiecare să ştie când sunt momentele în care riscă să consume mai mult decât le trebuie. Acest lucru îi ajută să mănânce mai cu grijă în zilele respective ”.