Suntem în Postul Paștelui, iar preparare unui desert ieftin și rapid poate fi o provocare, mai ales când mai sunt doar câteva zile până la salariu. Acesta este și motivul pentru care următoarea rețetă poate fi o interesantă opțiune pentru cei care doresc să fie inventivi cu bani puțini. Prețul total nu depășește 10 lei, în cazul în care prin casă există deja un borcan cu dulceața de fructe preferată.
ngrediente:
-1 pachet mic de margarină pentru gătit (aproximativ 3 lei)
-1 pachet de aluat de foietaj congelat (aproximativ 6 lei)
-1 borcan de dulceață din fructele preferate (gutui, fructe de pădure, vișine, cireșe, căpșuni)
-1 plic zahăr pudră vanilat (aproximativ 1 leu)
Pentru un cost mai mic, se poate folosi un borcan de dulceață primit de la bunica care știe mereu fructele preferate ale fiecăruia. În plus, el este mai natural decât produsele găsite în supermarketuri. În cazul în care dulceața nu există deja în casă, este obligatorie achiziționarea ei, la un preț de 7-8 lei borcanul. În funcție de preferințele fiecăruia, se folosește aproximativ jumătate de borcan de dulceață. În rețeta de față s-a folosit dulceață de gutui, puțin acrișoară, dar foarte aromată. Cu toate că este primăvară, gustul te duce cu gândul la serile de toamnă.
1. Aluatul de foietaj se decongelează, lăsându-l în frigider de seara până dimineața. Nu se decongelează forțat, folosind surse de caldură sau cuptor cu microunde deoarece se poate deteriora.
2. Desfășurați aluatul de foietaj pe o masă, pudrată cu puțină făină. Pachetul de aluat se împarte în trei părți egale. Fiecare strat de foi se unge cu margarină, folosind o lingură de lemn. Ulterior, se aplică dulceața, într-un strat omogen, dar nu foarte gros, altfel prăjitura va fi prea dulce.
3. Într-o tavă de copt se pun două bucățele de margarină și se lasă la topit în cuptor. Astfel, tava se