Cele două penalty-uri, în meciul susţinut pe teren propriu cu ACS Poli Timişoara, dictate împotriva echipei FC Olt Slatina au fost picătura care a umplut paharul. Eforturile financiare care se fac pentru ca iubitorii fotbalului să aibă o mică bucurie la sfârşit de săptămână, munca jucătorilor, a antrenorilor, prezenţa suporterilor în tribune determină autorităţile să ia atitudine faţă de arbitrajele ostile de care echipa fanion a judeţului are parte.
Le-a ajuns cuţitul la os. Greşelile de arbitraj împotriva echipei FC Olt Slatina nu mai sunt tolerate. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt (una dintre instituţiile ce finanţează echipa de fotbal), Marius Oprescu, a declarat, după meciul cu ACS Poli Timişoara, când slătinenii au ratat victoria în ultimele secunde ale prelungirilor dintr-un al doilea penalty dictat, că se vor lua măsuri.
„Nu am crezut că după epoca Crăciunescu poate fi o perioadă mai proastă în arbitrajul românesc. Acum este mult mai rău. Japcă pe faţă ca în aceste patru meciuri din retur nu s-a întâmplat nici în Liga a III-a. Vom trage toate semnalele de alarmă, legal, pentru că nu se poate aşa ceva. Fiecare încercăm să contribuim, mai mult sau mai puţin, în fotbal, să aducem o bucurie oamenilor în localităţile noastre. Din păcate, din cauza arbitrajelor, multe echipe s-au retras, probabil se vor mai retrage, în condiţiile în care, fiind o competiţie sportivă, lupta nu se dă pe teren”, a declarat Marius Oprescu, vicepreşedinte CJ Olt.
FC Olt, tocată meci de meci de arbitri
FC Olt Slatina este printre puţinele echipe în favoarea cărora nu s-a acordat penalty, faze litigioase existând la fiecare meci, cel mai clar 11 metri fiind în meciul cu FC Bihor, refuzat de Teo Crăciunescu, la o fază creată de Bancu, la scorul de 0-0. În schimb, împotriva slătinenilor s-au dictat, deja, trei lovituri de pedeapsă. @N