În oraşul în care numărul mare de câini comunitari reprezintă o problemă reală, spitalul nu are vaccin antirabic, motiv pentru care pacienţii sunt trimişi la Slatina.
În Balş, la fiecare 12 locuitori există un câine comunitar, lucru care face din fiecare drumeţie pe străzile urbei un real pericol. Problema devine şi mai mare atunci când oamenii ajung la spital, muşcaţi de câini, deoarece aceştia sunt trimişi la Slatina pentru tratament. Chiar la sfârşitul săptămânii trecute, o femeie care se întorcea de la serviciu a devenit victima unei haite de câini comunitari. Ajunsă la camera de gardă a spitalului din Balş, aceasta a fost îndrumată către Slatina pentru a fi tratată.
„Mergeam spre casă şi, când am intrat pe străduţa dintre blocuri, o haită de câini s-a năpustit asupra mea. Unul dintre ei a apucat să mă muşte de picior. Am mers la spitalul din Balş pentru a fi tratată, cum era normal, dar mi s-a spus să merg la Slatina, pentru că aici nu există vaccinuri antirabice”, a declarat femeia.
„Vaccinul antirabic se face doar în secţiile de boli infecţioase”
În ceea ce priveşte vaccinurile antirabice, directorul spitalului din Balş, Ştefan Stănculescu, susţine că nu pot fi realizate în oraş, deoarece acest tip de vaccin se administrează doar în secţiile de boli infecţioase.
„Noi nu putem administra acest tip de vaccin. Pacienţii sunt trimişi la Slatina, unde există secţie de boli infecţioase şi, deci, vaccin”, a declarat Stănculescu.
Un alt vaccin care s-ar putea administra, de data aceasta, în Balş, cel antitetanos, lipseşte şi el din spital. Pentru inexistenţa acestuia, directorul spitalului de pe Olteţ spune că de vină este Institutul Cantacuzino.
„Ne confruntăm şi noi cu lipsa vaccinului antitetanos, dar suntem în aceeaşi situaţie ca mai toate spitalele din ţară. Asta se întâmplă din cauză că