CJ va desfiinţa societatea şi se va ocupa direct de administrarea obiectivului.
Încă de la finalizarea lucrărilor se vehicula ipoteza ca stadionul să fie dat în administrare privată, astfel încât autorităţile judeţene să nu fie nevoite să asigure din resurse proprii funcţionarea lui.
În final, însă, fosta conducere a Consiliului Judeţean (CJ) a optat pentru înfiinţarea unei societăţi comerciale cu acţionariat public de 100%, în speranţa că o bună gestionare ar putea genera profit după câţiva ani. Liderilor de la vremea respectivă le-a scăpat din vedere un amănunt important, impozitul pe clădire. În cazul stadionului, cam jumătate din bugetul societăţii s-ar duce pe impozit. Din acest motiv, noua conducere a CJ se pregăteşte să desfiinţeze societatea Cluj Arena.
Pentru că recepţia finală a stadionului va avea loc de-abia în toamnă, CJ nu avea cum să intabuleze clădirea, astfel că până acum nu s-a pus problema plăţii impozitului către Primăria Cluj-Napoca. De anul viitor lucrurile vor sta altfel. CJ, prin societatea Cluj Arena, va deveni proprietar de drept al stadionului, cu acte în regulă, aşa încât va avea obligaţia să achite către municipalitate un impozit anual de peste 300.000 de euro (10% din valoarea de construcţie a imobiliului), la fel cum plătesc toate societăţile comerciale şi regiile care funcţionează în regim de autofinanţare. Sunt costuri care ar duce societatea în pragul falimentului, având în vedere că suma reprezintă aproape 50% din bugetul general al societăţii Cluj Arena.
Fosta conducere a CJ a încercat anul trecut să obţină o dispensă de la Ministerul Finanţelor Publice, însă demersul n-a dat un rezultat pozitiv. S-au făcut şi demersuri pe lângă Primăria Cluj Napoca, pe baza argumentului că stadionul este un bun public, că are o cu totul altă destinaţie decât imobilele cu caracter comercial, însă şi acesta a fost de prisos