Complexul Energetic Oltenia ar putea exploata gaze naturale din Marea Neagră. Declaraţia a fost făcută în exclusivitate la „Punctul pe I”, de directorul general al Diviziei Energetice, Aurel Medinţu. Trecerea CE Oltenia pe un mixt de energie face ca specialiştii companiei să ia în calcul două variante, în ambele regăsindu-se energia hidro şi nucleară.
Conducerea CE Oltenia lucrează de zor la găsirea oportunităţilor de diversificare a energiei livrate în sistemul energetic naţional. În exclusivitate la Acces Tv, directorul general al Diviziei Energetice, Aurel Medinţu a declarat că s-a făcut o greşeală atunci când s-au dat în funcţiune companiile, bazate pe o singură sursă de energie primară. „Noi, niciodată, indiferent ce s-ar spune, nu vom putea concura din punct de vedere al preţului de cost cu partea de hidro sau cu cea nucleară”, a spus Medinţu. În plus, acesta consideră că deşi la ora actuală preţurile practicate de Hidro pe piaţa de energie sunt extrem de avantajoase, nu se ştie cum vor evolua acestea pe viitor, datorită creditelor contractate în vederea retehnologizării. „Partea de Hidro, pe retehnologizări, s-a bazat pe credite scadente, ce urmează a fi introduse în preţul de cost. În concluzie, nu putem şti care va fi preţul pe Hidro în 2014. Dacă s-ar lua în considerare preţul de cost declarat, ar fi oportun ca sistemul să fie reechilibrat şi aşezat pe alte baze, în care mixtul să fie de bază”, a explicat şeful Diviziei Energetice.
Lignit, gaz, hidro şi nuclear
Directorul general de la Divizia Energetică a explicat la „Punctul pe I” şi de ce Sucursala Târgu-Jiu a Hidroelectrica nu reprezintă o atracţie pentru CE Oltenia. „Aportul Sucursalei Târgu-Jiu a Hidroelectrica ar fi nesemnificativ, iar preţul de cost de aici nu prea ne-ar ajuta. Se pare că preţul de cost de acolo este comparabil şi chiar peste preţul de cost al nostru”, a mai spus