Curiozitatea mi-a îndreptat paşii, vineri seară, spre sala de spectacole a Ateneului Popular „Mr. Gh. Pastia“, la recitalul de arii celebre susţinut de soprana focşăneană Alina Lăduncă Coban. A fost pentru prima oară când am asistat la un astfel de recital, considerat, mai ales de generaţia tânără, mai puţin uşor de „digerat“. Dovadă că în sala, destul de rarefiată, s-a aflat în special public cunoscător şi mai puţini tineri, atraşi de acest gen de spectacol.
Recitalul a fost surprinzător, la modul plăcut. Primele note înalte, vocea excepţională a sopranei din faţa noastră, „trilurile“ vibrante, au creat o puternică emoţie în rândul spectatorilor, iar eu am simţit pe tot parcursul recitalului că mi se face „pielea de găină“. Vocea distinsă a Alinei Lăduncă, care a fost îmbrăcată într-o elegantă rochie neagră cu crinolină, a fost acompaniată la pian de Crimhilda Cristescu, profesor universitar la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti. De altfel, Alina Lăduncă este profesor la Liceul de Artă „Gh. Tattarescu“ din Focşani. Soprana a abordat fragmente muzicale din Donizetti, Verdi, Antonio Carlos Gomes, Ernesto di Curtis, Charles Gounod şi Filaret Barbu.
Spectacolul a fost presărat cu patru recitaluri la pian şi chitară susţinute de elevii de la Liceul de Artă „Gh.Tattarescu”: Gabriela Palade, Eusebiu Munteanu, Johann Eduard Groza şi David Lefter, aplaudaţi îndelung de public.
La final, cele două protagoniste ale spectacolului au fost recompensate cu aplauze călduroase şi multe flori.
Curiozitatea mi-a fost răsplătită printr-un recital aşa cum nu am mai auzit. Merită să mergeţi la un astfel de spectacol, dacă nu aţi făcut-o până acum, pentru că nu costă mult şi cu siguranţă veţi pleca mai încărcaţi sufleteşte din sala de spectacole.