În engleză exista proverbul “un măr pe zi tine doctorul la distanţă“. Însă nu doar mărul este fructul minune pentru sănătate ci şi banana. În comparaţie cu merele, bananele conţin de patru ori mai multe proteine, de două ori mai mulţi carbohidraţi, de trei ori mai mult fosfor, de cinci ori mai multă vitamina A şi fier. Iată care sunt beneficiile aduse organismului de banană.
1. Sursă de energie: bananele conţin trei zaharuri naturale: sucroză, fructoză şi glucoză, toate combinate cu fibre. Datorită lor, o banană ne umple imediat şi pe termen lung cu energie. Cercetările au demonstrat că doar două banane ne dau suficientă energie pentru a munci fizic asiduu fără întrerupere timp de 90 de minute. Nu e de mirare ca bananele sunt fructele preferate ale atleţilor de performanţă.
2. Nervozitate: bananele au un conţinut mare de vitamina B care ajuta la calmarea sistemului nervos.
3. Simptome premenstruale: vitamina B6 din banane aduce nivelul de glucoză din sânge la un nivel normal, lucru care cu siguranţă va ajuta la trecerea mai uşor peste acea perioadă de discomfort a lunii.
4. Infarct: conform The New England Journal of Medicine dacă inlcuzi bananele în dieta zilnică, reduci cu 40% riscul de a face infarct.
5. Anemie: bogate în fier, bananele ajută la stimularea producerii de hemoglobină în sânge astfel ajutând la eliminarea anemiei.
6. Depresie: bananele conţin triptofan, un tip de proteina pe care corpul o transformă în serotonină, care se ştie că te face să te relaxezi, îţi îmbunătăţeşte starea de spirit şi te face să te simţi mai fericit.
7. Tensiune mare: bananele sunt bogate în potasiu, dar au un conţinut redus de sare, combinaţia perfectă pentru a reduce tensiunea arterială.
8. Mahmureală: unul dintre cele mai rapide moduri de a scăpa de mahumureala este un milkshake de banane, îndulcit cu miere. Bananele calmează sto