În luna februarie, cea mai mare indeminzație a unui deputat de Neamț a fost de peste 5.000 de lei. La aceasta se adaugă bani de cazare în București și diurne pentru deplasarea în teritoriu. Angajații și întreținerea fiecărui cabinet parlamentar costă lunar circa 10.000 de lei.
În noiembrie 2012, alegătorii din județul Neamț au trimis în Parlament demnitari cu experiență, dar și parlamentari care la primul mandat. Dincolo de activitatea fiecărui ales, plătit din bani publici, datele financiare relevă faptul că a fi parlamentar nu e deloc ieftin.
Cabinetele parlamentare înghit între 7.000 și 11.000 de lei pe lună
În luna februarie, cea mai mare indemnizație pe care a avut-o un deputat din Neamț este cea a deputalului PSD Liviu Harbuz, ales în Colegiul III, care a câștigat 5.031 lei. Pe locul II se situează deputatul PSD Ioan Munteanu, ales, în colegiul V, și colegul său deputatul PSD Vlad Marcoci, ales în colegiul II, care au câștigat fiecare, din indemnizație, câte 4.969 de lei. Deputatul PC Cătălin Drăgușanu, deputatul PSD Ionel Arsene, deputatul UNPR Constantin Moisii, deputatul PDL Mihaela Stoica, deputatul PDL Elena Udrea și deputatul PNL Dorin Ursărescu, au avut, în luna februarie, câte o indemnizație de 4.909 lei. La aceasta s-a adăugat o diurnă de deplasare de 2% pe zi din indemnizație, și cazarea pe noapte în București de 70% din tariful practicat de hoteluri.
Nici activitatea birourilor parlamentare din teritoriu nu a fost ieftină. În Colegiul 1 din județ, pentru un birou parlamentar s-au alocat, din bani publici, 5.105 lei pentru cheltuilei de personal și 6.845 de lei pentru bunuri și servicii. Tot în luna februarie, pentru un cabinet parlamentar din Colegiul II s-au alocat 4.923 de lei cheltuieli de personal și 4.621 de lei cheltuieli pentru bunuri și servicii. În același colegiu, un alt cabinet parlamentar a