Nici nu vă imaginaţi cât rău provoacă mai ales pentru elevii din ciclul mediu unele articole din ziarele tabloide. Ei nu au suficient discernământ pentru a despărţi grâul de neghină. False personalităţi tot apar şi trec anii. Copiii îşi imaginează că dacă se scrie despre ele în ziar acestea chiar reprezintă ceva.
Timpul trece şi ne trezim cu nişte clasici în viaţă fără să putem avea o explicaţie. De unde au apărut, cum au supravieţuit printre ani, ce au făcut ei să fie deosebiţi?
Nu m-aş fi legat de aceste aspecte. Şi eu citesc ziare tabloide şi mă uit la emisiunile TV de acest gen. Am fost revoltat să aflu, tot din ele cât au câştigat şi câştigă „vedetele” când divorţează sau se ceartă. Sau se despart doar puţin, pentru că apoi se împacă. Asta mi s-a părut revoltător. Realizatorii unor emisiuni de acest gen, este adevărat cu mare audienţă, fac contracte cu divorţaţii respectivi pe bani buni, salariul unui profesor pe câţiva ani de zile.
Ei stabilesc emisiunile în aşa fel ca scandalul să fie dozat şi să dureze. Ambele părţi câştigă bani buni chiar dacă totul se dovedeşte o minciună.
Se promovează false poveşti, false valori şi toată ţara stă cu gura căscată. Fără să ştie măcar că vorbele care se spun sunt pline de minciuni.
Noi, cadrele didactice, ne străduim de multe ori la catedră, mai cu seamă în orele de dirigenţie, dar nu numai , să reparăm toate balivernele astea. Culmea, cei care le comit şi fac mult rău, sunt plătiţi regeşte, noi dascălii, în număr de sute de mii, primim frimituri. Şi asta mă revoltă pentru că, altfel, nici nu m-aş simchisi!