Primăria Drobeta Turnu Severin organizează în perioada 19 – 23 aprilie „Zilele Severinului”, ediţia din acest an fiind una închinată unui moment deosebit de important şi anume împlinirea a 180 de ani de la formarea oraşului modern.
Oraşul modern Drobeta Turnu Severin are o istorie relativ nouă faţă de alte oraşe ale României. A apărut pe harta ţării şi a lumii în urma decretului generalului Pavel Kiseleff din 22 aprilie 1833. Oraşul şi-a primit numele de la maiestuoasele ruine ale Cetăţii Severinului ce dominau la vremea aceea Dunărea şi împrejurimile. Oraşul a fost ridicat după un plan prestabilit, cu străzi largi ce cad perpendicular pe Dunăre sau merg paralel cu ea. Oraş "de negoţ" pe Dunăre, Turnu Severin a ajuns până în preajma anului 1900 unul din oraşele moderne ale României. Pentru că oraşul s-a născut în ziua de 22 aprilie, în preajma sărbătorii religioase Sfântul Gheorghe (23 aprilie), severinenii l-au ales patron spiritual al oraşului. Începând cu anul 1990 Primăria municipiului Drobeta Turnu Severin a reluat şirul manifestărilor închinate zilelor oraşului şi patronului său, manifestări ce fuseseră întrerupte după al doilea război mondial.
În programul manifestărilor din acest an nu vor lipsi concertele de muzică populară şi uşoară susţinute de Holograf, Alex Velea, Andreea Bănică, Low Cost, Antonia, Conect-R, Vunk şi Voltaj. Spectacolele de muzică populară se vor desfăşura pe scena amplasată în Pădurea Crihala.
„Am încercat şi am reuşit ca anul acesta să reducem cheltuielile pentru că este o perioadă de criză, dar în acelaşi timp încercăm să marcăm cei 180 de ani de la crearea oraşului modern, cu manifestări specifice acestei sărbători. Avem un program complex de muzică uşoară, cu trupe consacrate, dar şi cu artişti locali, în plină ascensiune. La capitolul muzică populară avem artişti locali, pe care oamenii îi iubesc şi îi aşteaptă pe