Observatorul Astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi invită pasionaţii de astronomie să admire duminică, între orele 20,00 - 22,00, pe cerul de seară, în partea vestică a bolţii cereşti, o conjuncţie între Lună şi planeta Jupiter, a anunţat, sâmbătă, coordonatorul Observatorului Astronomic, Ovidiu Tercu.
Potrivit acestuia, cu ajutorul telescoapelor din dotare se va putea observa planeta Jupiter cu cei patru sateliţi galileeni, dar şi Luna, cu spectaculosul ei relief selenar, munţi şi cratere. "Conjuncţiile sunt fenomene astronomice vizuale, care se manifestă printr-o apropiere aparentă strânsă între două sau mai multe corpuri cereşti. În cazul particular al conjuncţiei din seara de 14 aprilie, aparent Luna se va găsi în apropierea planetei Jupiter, între cele două corpuri fiind o separaţie minimă de două grade, ceea ce înseamnă lăţimea a două degete, ţinând mâna întinsă. Chiar dacă aceste conjuncţii nu au o valoare ştiinţifică deosebită, din punct de vedere educativ şi estetic, sunt fenomene ce nu trebuie ratate', a declarat Tercu. Accesul publicului se face, duminică, începînd cu ora 20.00, preţul unui bilet fiind de 3 lei. Observatorul Astronomic se găseşte la etajul doi al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi, lângă Planetariu. Observatorul astronomic este cel mai mare şi mai modern observator public şi educaţional din România, fiind primul observator public cu acoperiş tractabil din ţară, potrivit prezentarii de pe site-ul propriu. Aici se poate vizita şi fotoexpoziţia permanentă “Descoperă singur Universul”. Terasa de observaţii astronomice este cea mai mare din România, cu o suprafaţă de 250 mp.
Observatorul Astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi invită pasionaţii de astronomie să admire duminică, între orele 20,00 - 22,00, pe cerul de seară, în partea vestică a bolţii c