Există foarte multe ingrediente cu ajutorul cărora pot fi create deserturi foarte gustoase chiar şi în post. Mărul este foarte sănătos şi bun nu numai în plăcinte, ci şi copt cu puţin zahăr pe deasupra. Un astfel de desert cu un gust inconfundabil, tocmai bun pentru Postul Paştelui, este recomandat de celebrul Jamie Oliver.
Ingrediente (pentru opt persoane)
- 70 de grame de fulgi de ovăz
- 70 de grame de făină
- 40 de grame de zahăr pudră
- 70 de grame de margarină
Pentru umplutură:
- 800 de grame de mere decojite, fără sâmburi şi tăiate în sferturi
- 100 de grame de zahăr
- două linguri de apă
Metodă de preparare
Încălzeşte cuptorul. Pune merele tăiate cubuleţe într-o tigaie împreună cu zahărul şi cu apa şi lasă-le la foc mic timp de cinci minute. Apoi mută-le într-o tavă de cuptor.
Pune făina şi fulgii de ovăz într-un castron şi amestecă-le bine. Taie margarina în cubuleţe mici şi adaug-o peste ovăz şi făină. Frământă amestecul cu mâna până când se va simţi sfărâmicios sub degete. Adăugă zahărul şi continuă să frămânţi.
Acoperă bucăţelele de mere cu amestecul sfărâmicios. Lasă merele la cuptor timp de 20 de minute, până când amestecul se face auriu şi merele sunt fierbinţi.
Poftă bună!
Toate reţetele de post
Reţete pentru Postul Paştelui: salată de cartofi noi cu ceapă, muştar şi pătrunjel
E weekend şi vremea este, în sfârşit, frumoasă, aşa că nu avem de ce să petrecem mult timp în bucătărie. Reţetele de post, pe lângă detoxifierea organismului şi apropierea de divinitate, ne oferă şi timp pentru a aprecia darurile naturii, aşa că recomandăm o salată simplă, dar gustoasă, de cartofi, gătită în stilul inconfundabil al lui Jamie Oliver.
Reţetă pentru Postul Paşte