Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Arad vor solicita Ministerului Sănătăţii în cursul zilei de luni, 15 aprilie, ser antiviperin. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Arad vor solicita Ministerului Sănătăţii în cursul zilei de luni, 15 aprilie, ser antiviperin.
Chiar dacă judeţul nostru nu este cunoscut pentru frecvenţa muşcăturilor de viperă, asta nu înseamnă că nu au existat victime.
În cursul anului trecut, un bărbat din Ilteu, localitate situată la graniţa cu judeţul Hunedoara, a ajuns de urgenţă la spital după ce a fost muşcat de o viperă.
Totodată herpetologii atrag atenţia asupra faptului că şerpii devin activi în această perioadă a anului. Conform acestora, vipere au fost sesizate în judeţul nostru de la Păuliş înspre Deva.
Viperele atacă în general doar dacă sunt sâcâite şi se simt ameninţate, muşcătura reprezentând un mijloc de apărare.
Majoritatea victimelor sunt muşcate de vipere pentru că le-au călcat din neatenţie.
Durerea acută, umflarea zonei afectate, una sau două urme de înţepătură, semiconştienţa, senzaţia de greaţă, vomă, tulburări de vedere, dificultăţi de respiraţie, hipersudoraţie (transpiraţie excesivă), dureri abdominale reprezintă semne ale muşcăturii de viperă.
Mai puteţi citi: Un bărbat muşcat de viperă, salvat cu vaccinul transportat de elicopterul SMURD