Cazurile in care oamenii erau ingropati inainte sa moara cu adevarat erau destul de frecvente in secolul al XIX-lea, cand metodele de stabilire a decesului erau nesigure. Chiar si medicii moderni au comis asemenea greseli.
Mary Best avea 17 ani cand s-a imbolnavit de holera in India. Mama sa adoptiva parasise tara de cateva luni deja, cand fetei i s-a facut atat de rau incat si-a petrecut ore intregi in agonie. Pulsul ei a devenit din ce in ce mai slab, pana cand, in final, un doctor a declarat-o moarta.
A fost inmormantata cateva ore mai tarziu, intr-un cimitir din Calcutta. Se intampla in anul 1871, cand victimele holerei erau ingropate la scurt timp dupa deces pentru a preveni imprastierea bacteriilor. Nimeni nu a pus la indoiala decesul tinerei, scrie Daily Mail.
A murit dupa ce s-a ingropat de viu ca sa scape de frica de moarte
Insa, 10 ani mai tarziu, cand mormantul a fost deschis pentru a-l ingropa si pe unchiul fetei care murise recent, groparul si ajutorul acestuia au vazut ceva infricosator. Capacul cosgiugului era pe podeaua acestuia, iar scheletul fetei era jumatate inauntru, jumatate afara, iar in partea dreapta a craniului se putea observa o fractura puternica. Degetele acesteia erau indoite, iar hainele, rupte. Se parea ca Mary nu era moarta cand a fost ingropata, ci numai in stare de inconstienta.
O carte cu intamplari macabre, publicata in 1905
Bolnavii de holera intra in coma destul de frecvent, la fel cum s-a intamplat si in cazul adolescentei, care, cel mai probabil, s-a trezit cateva ore sau zile mai tarziu fara sa stie unde se afla.
In acele vremuri, astfel de intamplari nu erau chiar atat de neobisnuite, medicina fiind inca primitiva. Unii oameni erau atat de speriati de acest destin incat cereau sa li se infiga un tarus in inima pentru ca medicii sa fie siguri c