Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, membrii grupurilor de suport tehnic s-au deplasat ieri la locul producerii alunecării de teren, pe DN18B, la km56, (Rohia-Măgoaja) unde au fost antrenat blocuri masive de piatră de pe versant. În zonă a sosit şi echipa de intervenţie trimisă de la Bucureşti, condusă de colonel Vasile Pirtea, comandantul Unităţii Speciale de Intervenţie pentru Situaţii de Urgenţă de la Ciolpani.
Au fost prezenţi, prefectul Anton Rohian, inspectorul şef Ion Pop, comisar şef de poliţie Andrei Buda, comandant Poliţia Oraşului Târgu Lăpuş, lt.col Ioan Teglaş din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, salvamontişti, Petrică Vanţ, preşedintele Asociaţiei Salvatorilor Montani, Mircea Pop, directorul Secţiei de Drumuri Naţionale Baia Mare.
Pentru dislocarea controlată cu material explosiv a masivelor de piatră s-a procedat la asigurarea zonei de intervenţie. Două echipaje de poliţie rutieră au fost prezente pentru a opri vehiculele riveranilor care circulau în zonă. Jandarmii montani au asigurat întreg perimetrul şi nu au permis nimănui să intre în zonă, inclusiv celor care au participat la misiune.
Asistenţa medicală a fost asigurată de un echipaj SMURD. De asemenea, o autospecială cu scară a pompierilor militari a fost adusă pentru a sprijini intervenţia în partea de sus a versantului şi a evita punerea în pericol a integrităţii fizice a personalului participant, dar şi alte utilaje şi mijloace tehnice. Echipa de specialişti sosită de la Bucureşti a analizat, împreună cu prefectul Anton Rohian întreaga situaţie, respectiv modul de intervenţie pentru îndepărtarea stâncilor care puneau în pericol siguranţa circulaţiei rutiere.
Jandarmii montani şi salvamontiştii au adus echipamentele speciale de intervenţie pentru coborâre pe coardă în rapel, pe versant, deoarece configuraţia terenului nu favoriza intervenţia cu utilaje