Liberalii ieşeni au împrumutat din metehnele colegilor lor din PSD. Stau departe de presă şi nu vin în emisiuni unde problemele chiar se dezbat. Au intrat în silenzio-stampa. E drept, alegerile au trecut, iar filiala a crescut poate mai mult decât poate duce.
De ce să te mai baţi când ai 45 de primari în judeţ, o mulţime de consilieri locali şi judeţeni, un viceprimar şi preşedintele de CJ? Plus o armată de parlamentari, 8 la număr. O situaţie minunată, cu care PNL Iaşi nu se va întâlni probabil prea curând. Nu mai e miză, organizaţia e condusă de un influent ministru, funcţiile curg. Doar criza îi mai încurcă pe cei care sperau să aibă miere la discreţie, nu doar pe fundul borcanului.
PNL Iaşi se comportă exact cum o fac colegii lor pesedişti. Cu excepţia şefului CJ Cristian Adomniţei, ceilalţi aleşi liberali n-au niciodată nimic de comentat. Mi-e greu să spun dacă e strategie impusă sau doar o sumă de coincidenţe.
Culmea, în ultima săptămână, tăcerea a fost spartă de un parlamentar de la care nimeni nu aştepta nimic. Grigore Crăciunescu, deputat de CUG, s-a enervat şi a ieşit cu un comunicat în care îl critică pe ministrul PNL Eugen Nicolaescu, pentru situaţia în care au ajuns medicii dentişti. E drept că însuşi deputatul e stomatolog, însă dacă fiecare deputat ar ieşi pe subiecte care ţin de domeniul său, tot ar fi un câştig.
Ieşenii trăiesc în aceste săptămâni marea nedreptate cu tăierea teilor de pe Ştefan cel Mare. Nici un liberal de marcă n-a luat poziţie. Nici un consilier local nu şi-a exprimat măcar o umbră de îndoială asupra unei decizii care seamănă mai mult a moft decât a hotărâre raţională.
N-am văzut o luare de poziţie nici măcar din eşalonul doi sau trei al partidului. Puteau, spre exemplu, comenta tinerii din PNL. S-ar fi rupt alianţa PSD-PNL la Iaşi dacă ar fi apărut astfel de opinii? N-aş crede.
PNL uită că există