Jurnaliştii au lăsat, pentru câteva ore, ştirile din cătarea pixului pentru ţinte mai la îndemână. Le-au oferit prilejul militarii care i-au „ademenit” cu arme în adevăratul sens al cuvântului pentru a marca Ziua Forţelor Terestre. Gazetari, fotoreporteri şi cameramani au pus mâna pe pistoale şi mitraliere şi s-au întrecut altfel decât zi de zi în „câmpul muncii”, la Cupa Presei la tir. Sursa: Petrişor CanaSursa: Petrisor CanaSursa: Violeta FotacheSursa: Petrisor CanaSursa: Petrisor CanaSursa: Petrisor CanaSursa: Petrisor CanaSursa: Petrisor Cana
1 /.
JURNAL DE FRONT. „Cutremur în Vrancea” titrau televiziunile şi site-urile online ale ziarelor, în dimineaţa zilei de vineri. Unii dintre ziarişti abia ce au postat ştirea pe „sticlă” ori în virtual căci şi-au luat calabalâcul, camere, microfoane, laptopuri, aparate foto sau agende şi s-au îndreptat spre sediul Statului Major al Forţelor Terestre.
Colegii lor mai „marcau” o ştire în redacţii: „Doi adulţi şi o minoră de 13 ani au suferit arsuri grave după o explozie la centrală”. Întâmpinaţi de căpitanul Daniel Nistor, partea jurnaliştilor acreditaţi la Ministerul Apărării Naţionale (MapN) avea altă preocupare. Plutonul ad-hoc, cum avea să-l numească colonelul Vică Obrinteski, comandantul "operaţiunii", ajunsese la Poligonul Căţelu unde a fost instruit ca în cazul oricărei cătane nou-venită în Armată. De la mânuitul armamentului, componenţa acestuia şi până la comportamentul în poligon. „Pifanii”, jurnaliştii care au pus prima oară mâna pe o armă de război au fost cei mai curioşi.
De la instrucţie, s-a trecut la tragerea propriu-zisă. Nu oricum, ci cu echipamentul soldatului: vesta anti-glonţ şi casca. „Aoleu, daca merg cu asta pe mine nu mai porneşte liftul”, spunea un tânăr mai durduliu, aflat la prima experienţă practică în „treburile Armatei”.
„Un haker ieşean a fost arestat”, titrau titluril