A ramas singurul strain din Adama, companie pe care o conduce intr-o perioada deloc facila. Insa lui Andreas Holler ii plac provocarile si are o cultura a esecului foarte sanatoasa. Rolul sau de manager este in viziunea sa acela de a acorda incredere oamenilor din echipa, de a-i delega pentru ca experienta de viata este cel mai bun MBA.
L-am intalnit pe Andreas Holler la pranz in restraurantul Osho Steak din cartierul Primaverii din Capitala, unul dintre localurile preferate ale managerului austriac. Intr-un mediu prietenos, care parca te imbie la vorba, Holler imi povesteste cate ceva despre inceputurile sale in imobiliare si despre prima experienta de business in Romania, ca furnizor de prosoape pentru Mobexpert. In timpul discutiei cunosc o persoana comunicativa, cu o cultura a esecului bine pusa la punct, un om dornic de noi provocari si care inca din adolescenta si-a dorit sa traiasca intr-un mediu cosmopolit.
Andreas Holler, membru al boardului executiv al Adama, nu are o misiune usoara, dar isi asuma rolul calm caracteristic austriecilor. Si-a format deja o echipa de manageri romani, alaturi de care va coordona activitatea firmei, pe baza unui plan care include noi investitii in 2013.
Atragerea talentelor din Romania este o prioritate in cadrul companiei dupa preluarea de catre austriecii de la Immofinanz de la proprietarii israelieni. “Am incercat ca in toate pozitiile cheie sa punem romani la Adama”, povesteste managerul.
Cum este ca sef, mai ales ca stilul austriac este diferit de cel latin si cum vede evolutia sa ca manager? Cresterea ca manager vine o data cu invatarea, cu educatia, in opinia sefului Adama. “Am plecat la un moment dat la un job in Munchen intr-un start-up. M-am intors dupa doi ani ca CFO la acea firma in Viena. Eram inca foarte tanar, iar multi m-au intrebat daca nu a fost timp pierdut. In acea perioada am sta