Un nou centru de permanenţă ar fi trebuit să intre în funcţiune zilele acestea în municipiul Buzău. Planurile au fost date peste cap după ce unul dintre medici s-a retras din asocierea necesară funcţionării obiectivului. Nu se ştie deocamdată dacă planul va mai fi pus în practică.
Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică Buzău, dr. Venera Acsinte, instituţia şi-a dat tot concursul pentru înfiinţarea centrului de permanenţă în municipiul Buzău, însă decizia aparţine medicilor asociaţi. „Sper să convingă pe cineva şi să funcţioneze. Eu îmi doresc lucrul acesta. Totdeauna mi-am dorit un centru de permanenţă şi mai ales în Buzău. Sper să-şi aibă şi utilitatea în cele din urmă dar, ştiţi, cu un plasture nu prea poţi să tratezi o rană“, ne-a declarat directorul DSP Buzău, Venera Acsinte. Intenţia este ca la un astfel de centru de permanenţă să se poată acorda asistenţă medicală pentru urgenţe minore, în timpul săptămânii după-amiaza şi noaptea permanent în week-end. În judetul Buzău, funcţionează de aproximativ doi ani alte două centre de permanenţă, unul la Vintilă Vodă şi unul la Verneşti. Primul a fost deschis în clădirea fostului spital, unde cei doi medici de familie au atras alţi medici de familie din zonă. Centrul deserveşte o comunitate cu peste 23.000 de persoane din localităţile Vintilă-Vodă, Lopătari, Bisoca, Săruleşti, Mânzăleşti, Beceni şi Cernăteşti.
Centrul medical de permanenţă înfiinţat la Verneşti deserveşte peste 5.000 de persoane. Personalul medical al centrului este format din 14 cadre medicale, şapte asistente medicale şi şapte medici, şi deserveşte populaţia localităţilor Verneşti şi Tisău.
Un nou centru de permanenţă ar fi trebuit să intre în funcţiune zilele acestea în municipiul Buzău. Planurile au fost date peste cap după ce unul dintre medici s-a retras din asocierea necesară funcţionării obiectivului. Nu se