Atenţie, nu daţi curs unor telefoane primite de la necunoscuţi! S-ar putea ca la celălalt capăt al firului să fie un infractor care se dă drept o rudă apropiată şi care vă anunţă că a fost implicat într-un accident soldat cu victime. Acesta susţine că trebuie să depuneţi o sumă de bani pentru ca victima să nu depună plângere. Acesta este modul de operare al escrocilor care înşeală prin telefon.
Pentru a înşela persoanele credule, infractorii îşi aleg tot felul de moduri de operare. Dacă până acum se dădeau drept avocaţi şi reuşeau imediat să-şi umple conturile cu sume mari de bani, acum ei se recomandă ca fiind fiul sau fiica persoanei pe care o contactează şi îi spun acesteia că au fost implicaţi într-un accident rutier soldat cu victime. Pentru ca rudele acestora să nu depună plângere, ei susţin că este necesară virarea unei sume de bani printr-un serviciu de transfer.
În urmă cu câteva zile o femeie a fost înşelată printr-un asemenea procedeu. Ea a fost contactată de o persoană care s-a recomandat ca fiind fiul ei. Acesta i-a povestit femeii că a lovit pe trecerea de pietoni un copil şi o femeie, care au fost transportaţi la spital. Pentru ca aceştia să nu depună plângere, victimei escrocheriei i se solicita depunerea unei sume de bani între 3500 şi 5000 de euro, prin servicii de transfer de bani la distanţă, pe numele unei persoane indicate fiind avocat.
După ce suma a fost depusă, victima a fost din nou contactată de o persoană necunoscută, care s-a dat drept avocatul fiului său şi a solicitat o altă sumă de bani, necesară încheierii dosarului.
Pe toată perioada convorbirii, victima a fost minţită de escroc că telefonul fiului ei a fost ridicat de poliţie şi i-a fost indicat un alt număr de telefon, pe care au fost purtate discuţiile. Aşadar, ţineţi cont de aceste sfaturi pentru a nu fi următoarea victimă a acestor escroci.