Potrivit informaţiilor privind veniturile şi proprietăţile deţinute de miniştrii, consilierii administraţiei prezidenţiale şi parlamentarii ruşi, Italia este ţara favorită pe care aceştia au ales-o pentru a-şi plasa economiile, scrie publicaţia „Daily RBC“.
Pe locul al doilea s-a plasat Spania, chiar înaintea a două ţări mai stabile, dar mai puţin însorite: Elveţia şi Marea Britanie. Nu au fost ocolite nici ţările baltice, Ucraina, Belarus şi Kazahstan. Cele mai multe bunuri deţinute în străinătate le au membrii Consiliului Federaţiei (camera superioară a Parlamentului rus). Aşa că nu e de mirare că aici a fost cea mai mare rezistenţă la adresa legii care ii obligă pe funcţionarii ruşi să aleagă între funcţie sau conturi şi proprietăţi în străinătate a fost în această cameră legislativă.
Franţa este „reprezentată“ în Consiliul Federaţiei de Andrei Goluşko din regiunea Omsk. Soţia sa deţine o casă şi un teren de 7800 de metri pătraţi în Hexagon. Efim Malkin, din Ciukotka, are un teren de peste 4000 de metri pătraţi şi o casă în Franţa. Serghei Bazhanov ce reprezintă regiunea Ulianovsk are, de asemenea, o vilă şi apartamente în Franţa.
„Clanul italienilor“ este reprezentat de senatorul Oleg Eremeev, din regiunea Riazan, care deţine o casa de 300 metri pătraţi in Italia, dar şi un apartament în Lituania, Vitali Bogdanov din Kursk cu o casă de 350 de metri pătraţi în Italia, senatorul de Amur, Maslovski Pavel, care împreună cu soţia sa deţine o reşedinţă şi un hotel în Italia, şi un apartament în Elveţia.
În ţara cantoanelor şi-a cumpărat şi vicepremierul Olga Golodeţ o casă de 220 metri pătraţi, dar au proprietăţi şi alţi doi aleşi. Senatorul Inguşeţiei, Akhmet Palankoev, are o fermă în Spania. Şi tot aici Boris Titov, ombudsman pentru drepturile antreprenorilor are un teren de 844 de matri pătraţi şi o casă de 144 metri pătr