Primarul comunei cu cele mai mari resurse proprii, Cungrea, promite sătenilor că le va aduce curând apa la robinete în satele de centru, dar şi canalizarea, pentru care există proiect.
Celor aproximativ 350-400 de abonaţi la reţeaua de apă potabilă din Mieşti şi Spătaru, comuna Cungrea, li se vor adăuga în curând şi alţii, primarul Dorel Alexe dând sigură extinderea reţelei şi în satele Oteştii de Jos, Cungrea şi Ibăneşti. Până la final de mandat, mai dă şeful administraţiei locale asigurări, va fi apă în tot satul.
Apa a început să curgă la robinet în comuna Cungrea în urmă cu aproximativ zece ani, însă, ar fi vremea şi pentru canalizare.
„Noi avem proiect depus, a fost aprobat, dar nu s-a semnat contractul de finanţare, pentru că nu sunt bani. Este un proiect de aproximativ 36 miliarde de lei vechi”, a declarat primarul.
Proiectul pentru canalizare a fost gândit pentru Cepeşti, Oteştii de Jos şi Cungrea. Edilii comunei şi-au dorit inclusiv aderarea la sistemul judeţean de apă şi canal, numai că „lor nu le prea convine deocamdată să ne treacă pe sistemul lor, pentru că nu avem chiar aşa mulţi abonaţi”, a mai spus primarul. Pentru ce primesc astăzi la robinete, adică apă sigură, tratată corespunzător, „pentru că cea din puţurile oamenilor nu e bună niciunde, am făcut noi teste”, abonaţii plătesc 2,2 lei/metru cub.
Podurile, o problemă de rezolvat cu bani mulţi
Cum cele şapte sate ale comunei sunt înşirate pe două văi şi-un deal şi sunt traversate de Cungrea şi Cungrişoara prin vreo 11 puncte, tocmai aceste treceri au devenit o problemă.
„N-avem bani de poduri, pentru că asta ar trebui să facem, aşa că am improvizat aceste treceri prin vad. Să construieşti un pod cu toate avizele te costă şi 20 de miliarde lei vechi, bani foarte mulţi”, mai spune primarul Alexe.
Cei cu maşini sau