Mai bine de 350 de profesori, educatoare și învățătoare din județul Neamț și-au depus dosarele, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Neamț, pentru a obține o gradație de merit.
Cele mai multe dosare vin din învățământul primar (94), preșcolar (40) și discipline tehnice (35). De asemenea, 27 de directori de unități de învățământ din Neamț au făcut cerere pentru a obține gradație de merit. “În acest an vor fi aprobate în jur de 200 de dosare. Numărul gradațiilor aprobate nu poate depăși 16% din totalul posturilor existente, din care se scade numărul gradațiilor de merit aflate deja în plată”, a spus inspectorul școlar general adjunct Elena Laiu. Dosarele depuse vor fi analizate, întâi, în cadrul consiliilor consultative pe discipline, fiecare dosar primind un punctaj în baza fișei de punctaj și a documentelor existente în dosar, care atestă pregătirea fiecărui candidat, reușitele la catedră, implicarea în proiecte și activități extrașcolare. De cele mai multe ori, punctajele acordate în cadrul comisiei pe discipline sunt mult mai mici decât punctajele pe care candidații și le acordă singuri. Punctajele acordate în cadrul comisiei pe discipline sunt discutate, apoi, cu sindicatele și aprobate în ședința Consiliului de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Neamț.
Rezultatele finale vor fi cunoscute pe 26 mai. Dosarele aprobate vor intra în plată de la 1 septembrie. Gradația de merit este un spor la salariu de 25%, care se acordă pe o perioadă de cinci ani.
Mai bine de 350 de profesori, educatoare și învățătoare din județul Neamț și-au depus dosarele, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Neamț, pentru a obține o gradație de merit.
Cele mai multe dosare vin din învățământul primar (94), preșcolar (40) și discipline tehnice (35). De asemenea, 27 de directori de unități de învățământ din Neamț au făcut cer