Cele mai multe dintre persoanele și familiile care sprijină Centrul de zi din cadrul asociației provin din mediul rural.
Pentru Centrul de zi din cadrul Asociației “Iubire și Speranță” din Roman, fiecare copil reprezintă este o luptă pentru supraviețuire. În cei 21 de ani de funcționare, Asociația a trecut prin clipe grele. “Avem zece ani de când funcționăm în sediul din strada Petru Aron. Au existat momente când ne-am putut continua activitatea. De fiecare dată a apărut o mână salvatoare, care ne-a ajutat să mergem mai departe”, a explicat Anca Popovici, coordonatoarea Asociației “Iubire și Speranță” din Roman.
Asociația supraviețuiește din donațiile în bani și alimente primite de la persoane și familii din Roman și din comunele din împrejurimi. În ultimii ani, oamenii s-au gândit că ar fi mai nimerit să desfășoare evenimentele de comemorare a celor dragi într-un loc unde semenii au nevoie de ajutor.
“Practic, o familie pe zi asigură hrana copiilor din centru. În afara unor persoane și familii din Roman, sunt alături de noi și familii din satele Averești, Bicaz, Gâdinți, Moldoveni, Izvor, Piatra Neamț sau Roznov. Donatorii își aduc și membrii familiei la sediul Asociației în ziua în care vor să ofere o masă copiilor. De multe ori, aceste familii vin la centru nu doar cu mâncare, ci și cu articole de îmbrăcăminte și încălțăminte pentru copii. Rudele observă nevoile noastre, interacționează cu copiii și transmit mai departe cele văzute. În felul acesta, se creează o așa-zisă publicitate «de la om la om», benefică Asociației”, a spus Anca Popovici.
Oamenii cu puțini bani sunt, spune coordonatoarea Centrului de zi, și cei mai receptivi la nevoile semenilor. “Noi trăim grație acestei generozități a oamenilor. Pe noi ne ajută, de exemplu, de trei ori pe an, o bătrână din Roman. Are o pensie de supraviețuire. Pentru cele trei vizite an