Zecile de angajati ai operatorului de apa, care si-au pierdut locurile de munca in urma reorganizarii societatii, se intorc la vechile locuri de munca, avand decizii de repunere pe functii, dupa procese in instanta.
Daca o parte dintre salariatii care au fost trecuti in somaj au obtinut deja astfel de decizii, altii sunt inca in proces cu societatea, dar momentul hotararilor judecatoresti se apropie. Asa ca operatorul de apa nu are sanse sa economiseasca ceva pe seama disponibilizarilor. Dimpotriva, chiar pierde. Pentru lunile nelucrate de salariatii respectivi, operatorul de apa este obligat de instanta sa le plateasca salariile celor disponibilizati.
Socotelile sefilor operatorului de apa sunt astfel spulberate, calculele privind economiile planificate de pe urma reducerii cheltuielilor salariale fiindu-le date peste cap. Desi, pana la Pasti, sefii de la Nova Apaserv aveau planificat sa mai treaca in somaj cativa salariati, ultimii din sirul disponibilizarii, acum le este frica sa mearga mai departe cu acest plan.
„Le e frica. Ar trebui ca zilele acestea sa mai treaca in somaj cativa oameni, dar vin si ne spun: noi nu ii mai dam afara, ca ei vin inapoi. Ce-am facut daca ii trimitem in somaj si ei revin cu decizii de reincadrare? Se stie ca 99 la suta din salariatii care ajung in instanta castiga in litigiile de munca. Asta-i justitia si noi trebuie sa o respectam”, a declarat Florin Turcanu, presedintele Consiliului Judetean.
Potrivit sefului CJ, aproape 50 la suta din fostii salariati de la Nova Apaserv, care si-au pierdut locurile de munca in urma aplicarii planului de reorganizare a societatii, au castigat deja procesele impotriva fostului angajator si urmeaza sa fie repusi in drepturile de salariati, pe posturile avute inaintea disponibilizarii. (Aurora Dimitriu) Zecile de angajati ai operatorului de apa, care si-au pierdut locurile de