Tocană mănăstirească
Timp preparare: 15 minute
Timp de gătit: 35 minute
Durata totală: 50 minute
Porţii: 6
Tocană mânăstirească – o reţetă de post, uşor de pregătit, aşa cum este gătită în multe din aşezămintele monahale din ţara noastră.
Ingrediente:
- 4 dovlecei
- 3 cepe
- 3-4 morcovi
- 3-4 ardei
- 4 roşii
- o legătură de mărar
- o legătură de pătrunjel verde
- ulei (pentru prăjit)
- sare
- piper.
Instrucţiuni:
Dovleceii cruzi sunt curăţați, apoi tăiaţi în felii. Acestea sunt prăjiți uşor până când se rumenesc. Separat, sunt călite ceapa împreună cu rondelele de morcov, feliile de ardei şi de roşii. Se adăugă apă şi se lasă la fiert. Când e gata, adăugăm feliile de dovlecel. Tocăm mărar şi pătrunjel şi presărăm deasupra. Poftă bună!
Tocană mănăstirească
Timp preparare: 15 minute
Timp de gătit: 35 minute
Durata totală: 50 minute
Porţii: 6
Tocană mânăstirească – o reţetă de post, uşor de pregătit, aşa cum este gătită în multe din aşezămintele monahale din ţara noastră.
Ingrediente:
- 4 dovlecei
- 3 cepe
- 3-4 morcovi
- 3-4 ardei
- 4 roşii
- o legătură de mărar
- o legătură de pătrunjel verde
- ulei (pentru prăjit)
- sare
- piper.
Instrucţiuni:
Dovleceii cruzi sunt curăţați, apoi tăiaţi în felii. Acestea sunt prăjiți uşor până când se rumenesc. Separat, sunt călite ceapa împreună cu rondelele de morcov, feliile de ardei şi de roşii. Se adăugă apă şi se lasă la fiert. Când e gata, adăugăm feliile de dovlecel. Tocăm mărar şi pătrunjel şi presărăm deasupra. Poftă bună!