O statistică întocmită de Serviciul de Medicină Legală (SML) Neamț relevă faptul că, anul trecut, locuitorii județului au fost mai violenți față de alți ani.
Astfel, dacă anul trecut s-au înregistrat scăderi simțitoare în ceea ce privește decesele prin sinucidere și accidente rutiere, a crescut îngrijorător numărul agresiunilor și violurilor. Potrivit cadrelor medicale de la Spitalul Municipal de Urgență Roman, principalul vinovat de creșterea atitudinilor violente este consumul excesiv de alcool, care aduce la Centrul de Primire Urgențe, la sfârșitul fiecărei săptămâni, în medie, cel puțin zece victime ale agresiunilor.
Potrivit datelor furnizate de SML Neamț, anul trecut, în județ s-au înregistrat 277 de morți violente, dintre care 12 au fost omoruri, 52 s-au produs prin accidente rutiere, 16 au fost accidente casnice și agricole, iar 66 de oameni au ales să-și pună capă zilelor. De asemenea, s-au mai înregistrat 68 de violuri, adică în fiecare săptămână o persoană a căzut victimă unui violator, și 1.764 de agresiuni de toate tipurile. Practic, anul trecut, în fiecare zi au fost înregistrate, în medie, cinci agresiuni. Comparativ, în anul 2011, în județ s-au înregistrat opt omoruri, 59 de decese provocate de accidente rutiere, 1.693 de agresiuni, 41 de violuri și 72 de sinucideri.
O statistică întocmită de Serviciul de Medicină Legală (SML) Neamț relevă faptul că, anul trecut, locuitorii județului au fost mai violenți față de alți ani.
Astfel, dacă anul trecut s-au înregistrat scăderi simțitoare în ceea ce privește decesele prin sinucidere și accidente rutiere, a crescut îngrijorător numărul agresiunilor și violurilor. Potrivit cadrelor medicale de la Spitalul Municipal de Urgență Roman, principalul vinovat de creșterea atitudinilor violente este consumul excesiv de alcool, care aduce la Centrul de Primire Urgențe, l