Reprezentanţii Consiliului Judeţean Sibiu (CJS), oameni de afaceri sibieni, reprezentanţi ai Camerei Agricole Sibiu au realizat o vizită în Franţa, în departamentul Ille et Vilaine, care s-a concretizat cu semnarea unui protocol extins de colaborare, vizând şi dezvoltarea relaţiilor econiomice dintre cele două regiuni.
Astfel, potrivit, declaraţiilor preşedintelui CJ, Ioan Cindrea, Sibiul a extins protocolul cu Ille et Vilaine de la relaţiile culturale pe care le avea de câţiva ani de zile şi la relaţiile econimice. Ioan Cindrea a declarat că, în primă fază, se va încerca un schimb de experienţă între specialiştii români şi cei francezi.
”Am fost în departamentul Ille et Vilaine unde am semnat protocolul de colaborare. Acest protocol aduce o colaborare mai pragmatică în domeniile agricultură şi turism. Până acum era un protocol mai mult pe partea umanitară, culturală. Eu ţin foarte mult ca toate protocoalele să meargă. Am fost cu o misiune economică. Două treimi din participanţi au fost oameni de afaceri. Am stabilit că, undeva în semestrul patru, preşedintele regiunii cu care ne-am înfrăţit să vină cu o misiune economică. Facem un schimb în care vom proba ce-i interesează pe oamenii români de afaceri să achiziţioneze sau să exporte spre Franţa. La fel şi ei (oamenii de afaceri francezi n.r.) şi pe urmă vom lucra pe domenii: industrie, construcţii, agricultură, comerţ şi aşa mai departe”, a declarat Ioan Cindrea.
Preşedintele CJS a declarat că, în perioada următoare, una dintre priorităţile parteneriatului cu Franţa va fi dezvoltarea parcurilor industriale.
”Ce am văzut că sunt foarte dezvoltate sunt parcurile industriale, sau cum le spun ei parcuri de utilităţi. Le-am văzut pe viu şi cred că sunt cele mai interesante lucruri.Va veni directorul acestor parcuri cu câţiva experţi pentru a grăbi şi-a dezvolta ideea ac