Comisarii Gărzii de Mediu Vrancea au verificat, zilele trecute, gradul de acoperire cu servicii de salubritate în localităţile rurale din Vrancea. Tematica de control a vizat serviciile de salubritate pe care le oferă autorităţile locale sau, în cazul în care nu prestează aceste servicii, dacă au încheiat contracte de delegare cu firme specializate. Comisarii au verificat şi modul în care sunt selectate deşeurile, dar şi eficienţa colectării. „Distribuirea punctelor de colectare, eficienţa cu care acestea sunt golite, numărul tancurilor de depozitare, informarea şi instruirea cetăţenilor privind programul şi modul de colectare, au fost câteva dintre aspectele urmărite de această acţiune de control”, a precizat Petrică Niţu, comisar şef al Gărzii de Mediu Vrancea.
Cea mai mare problemă descoperită de comisari o reprezintă modul în care este făcută selecţia deşeurilor. „Verificările au arătat că în multe cazuri bio deşeurile sunt amestecate cu pet-uri şi cutii. Dacă nu se constată o reducere treptată a cantităţii de deşeuri, atunci taxa de mediu plătită de autorităţi creşte şi ea”, a menţionat comisarul şef Petrică Niţu.
Comisarii Gărzii de Mediu Vrancea au verificat, zilele trecute, gradul de acoperire cu servicii de salubritate în localităţile rurale din Vrancea. Tematica de control a vizat serviciile de salubritate pe care le oferă autorităţile locale sau, în cazul în care nu prestează aceste servicii, dacă au încheiat contracte de delegare cu firme specializate. Comisarii au verificat şi modul în care sunt selectate deşeurile, dar şi eficienţa colectării. „Distribuirea punctelor de colectare, eficienţa cu care acestea sunt golite, numărul tancurilor de depozitare, informarea şi instruirea cetăţenilor privind programul şi modul de colectare, au fost câteva dintre aspectele urmărite de această acţiune de control”, a precizat Petrică