Mărirea buzelor este cea mai cerută manoperă estetică mai ales acum, când vine vara. Fiind un simbol al voluptăṭii, fiecare femeie işi doreşte să aibă buze mai senzuale după moda lansată de Angelina Jolie, copiată şi de vedetele de la noi.
Mărirea şi conturarea buzelor se realizează prin injectarea de substanţe de umplere, iar cea mai utilizată este acidul hialuronic, compus care se găseşte în corpul uman.
Visul de a avea buze superbe înseamnă un mic efort cu rezultate spectaculoase dar şi cu riscuri de care lumea se fereşte în general să vorbească.
Care sunt riscurile sau reacţiile adverse?durerea pentru care se foloseşte anestezie locală sau chiar stomatologică, la nevoieteama de ace şi de înṭepături deoarece manopera se realizează doar prin injectareasimetrii, aspect inestetic sau mărire inadecvată care pot persista câteva luni sau până la dizolvarea completă a substanṭeirisc de sângerare, vânătăi sau chiar hematom datorită traumatizării zoneiinfecṭii, erupṭii, reactivarea herpesului sau a acneei dacă nu se respectă sfatul de a evita orice formă de contact pe o perioadă de cateva zilenoduli sau granuloame, deformări care pot persista chiar sub masaj agresiv dizolvarea accelerată a substanṭei în cazul frecventării solarului sau a saunei implantele solide şi permanente dau frecvent rezultate vulgare sau nenaturale iar îndepartarea lor se face doar chirurgical şi cu risc de cicatrice
Alergiile sunt foarte rare şi este prudent să nu se efectueze proceduri la pacienţi cu şoc anafilactic sau alergii severe în antecedente şi nici la cei cu tendinţă la dezvoltarea de cicatrici cheloide sau care au boli autoimune.
Efectul de mărire de volum a buzelor durează 4-9 luni în cazul substanṭelor resorbabile cum este acidul hialuronic după care procedura trebuie repetată. Mărirea persistă 1-3 ani în cazul substanṭelor semipermanente şi poa