Reprezentanţii „Salvaţi Delta” vor acorda consultanţă gratuită în scrierea proiectelor locuitorilor din Delta Dunării care au intenţia de a-şi deschide propriile afaceri. Condiţia este ca microîntreprinderea să aibă beneficii pentru ceilalţi membri ai comunităţii locale.
„Noi îi încurajăm pe oameni să își deschidă propriile afaceri folosind aceste resurse pe care le au, aşa cum este, de exemplu, atelierul de împletituri din papură de la Mahmudia, o industrie care era de mare succes înainte de 89 și care a dispărut după Revoluție. Banii pentru aceste proiecte ar trebui să vină apoi din fondurile europene, iar noi vrem să îi ajutăm. Rolul nostru este să îi informăm ce înseamnă economie socială și le prezentăm posibilă proiecte de economie socială. Am avut un astfel de proiect privat, prin care am sponsorizat începerea unei afaceri pe realizarea de panouri ecoizolatoare din stuf, lut, fân, deci materiale ecologice tradiționale, iar acestea se pot transforma într-un business. După ce un localnic are o astfel de idee poate să vină la noi, iar „Salvați Delta” îi asigură consiliere gratuită la Centrul de resurse pentru economie socială, iar noi am început demersurile pentru centrul din Tulcea”, a declarat Liviu Mihaiu, preşedintele Salvaţi Delta.
Declaraţia a fost făcută în cadrul seminarului „Economia Socială, o soluție pentru mediul înconjurător în Delta Dunării”, ce s-a desfăşurat vineri la Tulcea, la eveniment fiind prezenţi mai mulţi primari din judeţul Tulcea, guvernatorul RBDD, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Tulcea şi alţii. Astfel de seminarii au mai avut loc în Neamț și la Merișani, județul Argeș și urmează să aibă loc și la București.
Reprezentanţii „Salvaţi Delta” vor acorda consultanţă gratuită în scrierea proiectelor locuitorilor din Delta Dunării care au intenţia de a-şi deschide propriile afaceri. Condiţia este ca micr