După ce a cerut rezilierea contractului şi daune de 200 de milioane de euro, compania responsabilă de introducerea în subteran a cablurilor din oraş vrea să cadă la pace cu primăria.
Administraţia locală vrea să continue proiectul Duct City printr-o reţea subterană care să preia cablurile aeriene din oraş şi are o listă de 60 de străzi pe care să le pună la batăie în 2013 pentru contractul cu CFO Integrator. Executivul analizează propunerile venite de la CFO pentru deblocarea conflictului din instanţă, a explicat primarul Emil Boc.
„Am făcut o propunere de soluţionare a problemei domnului primar, care ar urma să o supună aprobării Consiliului Local (CL). Renunţăm la proces. Ideea este să ajungem la o înţelegere pe cale amiabilă, fiindcă pe calea instanţei nu câştigă nimeni, nici oraşul care vrea să se pregătească să devină Capitală Culturală Europeană. Noi continuăm investiţia, iar primăria îţi face datoria în cadrul acestui proiect", a explicat Valentin Nica, asociat în CFO. Primarul Emil Boc a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, că insistă prin toate mijloacele legale posibile pentru ca proiectul reţelei subterane care să preia cablurile de pe stâlpii din oraş să meargă mai departe. „Proiectul nu este oprit. Eu am preluat un conflict juridic în derulare. Dacă există o posibilitate legală pentru deblocarea situaţiei, sunt susţinătorul acesteia. Am primit o propunere de la partenerul nostru în acest proiect, este analizată de serviciile de specialitate a primăriei în această săptămână pentru a se stabili dacă este legal posibilă. La începutul lunii mai vom avea o soluţie. Oricum, noi avem pregătite peste 60 de străzi pe care vrem să le predăm CFO pentru ca proiectul să meargă mai departe", a afirmat Boc.
CFO a înregistrat în vara lui 2012 o acţiune la Tribunalul Cluj, prin care a cerut rezilierea contractului de asociere încheiat cu CL în 2008, din cu